L. reuteri Protectis DSM 17938


biogaia_bacteria_2A Lactobacillus reuteri Protectis®-ről


A Lactobacillus reuteri Protectis® egy, a BioGaia által szabadalmaztatott baktériumtörzs, melynek
jótékony hatásait az elmúlt évtizedben számos klinikai vizsgálatban kutatták.

A Lactobacillus reuteri az emberi szervezetben már születésünktől fogva természetesen kolonizálódó törzs, mely a szoptató anyák tejéből is izolálható. Egyike azon kevés lactobacillus-törzseknek, melyek kifejezetten az emberi bélrendszerben történő életre adaptálódtak; tökéletes szimbiózisban él velünk. A legtöbb baktérium természetes élettere ezzel szemben az emberi szervezeten kívül található, és csupán táplálékaink fogyasztásával jut bélrendszerünkbe, majd rövid időn belül távozik is onnan.

A Lactobacillus reuteri további megkülönböztető jellegzetessége, hogy egy természetes antimikróbás anyag, a Reuterin termelésére képes.

A Lactobacillus reuteri a világ egyik legkutatottabb baktériumtörzse. Máig, mintegy 137 evidencia-szintű – nemzetközi tudományos irodalomban is publikált – kettős vak placebo-kontrollált, randomizált tanulmányban vizsgálták.


BioGaia élőflóra a gyermekekért

A BioGaia ProTectis® Baby csepp, mely Lactobacillus reuteri Protectist®-t tartalmaz, akár születéstől kezdve adható. Használatának biztonságosságát koraszülötteken és immundeficiens gyermekeken is vizsgálták. A szintén Lactobacillus reuteri Protectist®-t tartalmazó BioGaia ProTectis® Junior rágótablettát formátuma miatt elsősorban a gyermekek 3 éves korától, míg a BioGaia ProTectis® Baby/Junior ORS rehidráló oldatot enyhe és közepes súlyosságú, akut hasmenés és hányás esetén ajánljuk.

A Lactobacillus reuteri Protectis® alkalmazható a csecsemő- és kisgyermekkor tipikus panaszai: kólika (csecsemőkori hasfájás), székrekedés, hasmenés, regurgitáció (bukás) és funkcionális hasfájás esetén.