– GYIK –

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK – ÉS VÁLASZOK

Mi a különbség a BioGaia Protectis Baby csepp és a BioGaia Protectis Junior rágótabletták között?

Fő összetevőit tekintve semmi.
Mindkettő adagonként (öt csepp vagy egy szem rágótabletta) 108 L. reuteri Protectist tartalmaz, illetve a D-vitaminos változatok emellett még 400 NE D3-vitamint. Az igazi különbség inkább az, hogy a csepp babáknak könnyen adagolható és semleges ízű, míg a rágótabletta a kisebb, de már magabiztosan rágni tudó (körülbelül 3 éves) gyermekek igényeihez igazítva finom epres és narancsos változatban készül. Íme egy táblázat segítségképpen:


Miért csak 3 éves kortól ajánlott a BioGaia Protectis Junior rágótabletta?

Azért, mert a fogyasztásához elengedhetetlen, hogy a kicsi már magabiztosan tudjon rágni.


Meddig adható a BioGaia Protectis Baby csepp?

Bármeddig.
Általában azt javasoljuk, a tünetek megszűnéséig, vagy amíg Anyuka szeretné. De mivel a BioGaia Protectis Baby csepp csak az adagoláshoz szükséges olajokat és humán élőflórát tartalmaz, így nem okoz függőséget, és hozzászokni sem lehet. Tehát bármeddig adható.


Szükséges-e csecsemőkorban a BioGaia Protectis Baby + D-vitamin csepp mellé más D-vitaminos készítményt is adni?

Nem.
A BioGaia Protectis Baby + D-vitamin csepp 400 NE D3-vitamint tartalmaz adagonként (= 5 csepp), így fedezi a csecsemők ajánlott napi D-vitaminigényét.


Mit tartalmaz a BioGaia ORS?

Tízszeres mennyiségű élőflórát (1 milliárd csíraszámban / adag), emellett cinket és a rehidráláshoz szükséges ásványi sókat. Összetétele megfelel a nemzetközi (ESPGAN = Európai Gyermek Gasztroenterológiai és Táplálkozástudományi Társaság) ajánlásnak.*
* Recommendations for Composition of Oral Rehydration Solutions for the Children of Europe. Report of an ESPGAN Working Group. Journal of Paediatric Gastroenterology and Nutrition 14:113-115, 1992.


Túladagolható-e bármelyik BioGaia készítmény?

Nem.
A BioGaia termékekben található baktériumtörzs humán eredetű, túladagolni nem lehet, függőséget nem okoz. A D-vitamint is tartalmazó készítményeink esetében a D-vitamin adagolására kell csak odafigyelni, ehhez segítséget nyújt ez a táblázat:


Mi a fő összetevője a BioGaia termékeknek?

A L. reuteri nevű, humán eredetű baktérium különböző törzsei.

A BioGaia Protectis Baby, Junior, Felnőtteknek és ORS termékekben a Protectis nevű, DSM 17938 számú baktériumtörzs, míg a BioGaia Gastrus Total rágótablettában emellett egy L. reuteri ATCC PTA 6475 számú baktériumtörzs található (a DSM 17938-at és az ATCC PTA 6475-öt együtt hívjuk L. reuteri Gastrusnak).

A D-vitaminos készítmények 400, illetve 800 NE D3-vitamint (kolekalciferolt) is tartalmaznak, amely támogatja az immunrendszer normál működését.


Milyen napszakban, illetve étkezés előtt, után vagy közben kell szedni a BioGaiát?

Az alap készítmények esetében: amikor és ahogy szeretné. A D-vitaminos rágótablettákat (BioGaia Junior + D-vitamin, illetve BioGaia Felnőtteknek rágótabletta) javasolt étkezés után bevenni, az optimális felszívódás érdekében.

A BioGaia készítményekben található baktériumtörzs megtelepedését nem befolyásolja sem a napszak, sem az étkezés. Kivételt az jelenthet, ha antibiotikum mellett alkalmazzák, ilyenkor, kérjük, kérdezze orvosát, gyógyszerészét, vagy nézze meg a betegtájékoztatón az adott antibiotikum hatóanyagát. Hatóanyagtól függően a következőképpen javasoljuk a fogyasztását:


Hogyan kell tárolni a BioGaia készítményeket?

Szobahőmérsékleten, 25 fok alatt. Hűtést nem igényelnek, még felbontás után sem.


Hány éves kortól szedhetőek a BioGaia készítmények?

Az alábbi táblázatban megmutatjuk:


Válthatnak-e ki allergiás reakciót a BioGaia készítmények?

Nem. A BioGaia minden készítménye mentes a főbb ételallergénektől: nem tartalmaznak glutént, szacharózt, laktózt és tehéntejfehérjét sem.