BioGaia Protectis ORS

Étrend-kiegészítő por orális rehidráló oldat (Oral Rehydration Solution – ORS) készítéséhez, Limosilactobacillus reuteri Protectis® (DSM 17938) élőflórával. 0 éves kortól akár 99 éves korig ajánlható.

Miért jó?

A BioGaia Protectis ORS az ásványi sók mellett egyedülálló módon L. reuteri Protectis®-t* is tartalmaz. A L. reuteri Protectis® egy a BioGaia által szabadalmaztatott, a gyomorsavnak ellenálló baktériumtörzs, amely humán eredetű, anyatejből izolálták, és természetes élettere az emberi szervezet. 

  • Natúr ízű – mesterséges ízesítőket nem tartalmaz
  • Születéstől kezdve adható
  • Kiszerelése: 7 tasak/doboz
  • Egyszerűen elkészíthető
  • Kapható a patikákban

  Bővebb információért kérdezze orvosát, gyógyszerészét!

  *EP2619007, EP2040723 számú védjegyoltalommal és további bejegyzett és bejegyzés alatt álló szabadalmakkal védve. A BioGaia és a Protectis a BioGaia AB tulajdonában álló bejegyzett védjegyek.

A BioGaia Protectis ORS összetétele megfelel az ESPGAN* javaslatának!**

* Európai Gyermek Gasztroenterológiai és Táplálkozástudományi Társaság
** Recommendations for Composition of Oral Rehydration Solutions for the Children of Europe. Report of an ESPGAN Working Group. Journal of Paediatric Gastroenterology and Nutrition 14:113-115, 1992.

Összetevők

Átlagos tápértékek

Legfontosabb tulajdonságai

 • 3 in 1 termék: élőflórát, L. reuteri Protectis®-t és cinket is tartalmaz
 • Tehéntejfehérje-mentes – tehéntejfehérje-allergiában és prevencióban is biztonságosan alkalmazható
 • Laktózmentes – laktóz-intoleranciában szenvedők is fogyaszthatják
 • Szacharózmentes – cukorbetegek is fogyaszthatják
 • Nem tartalmaz adalékanyagokat, stabilizátort, antioxidánsokat
 • Nem tartalmaz ízesítőt – a semleges ízű folyadékot a betegek szívesebben fogyasztják

Milyen esetekben használható a BioGaia Protectis ORS?

Az étrend-kiegészítőkről szóló, hatályban lévő, európai uniós jogszabályokat tiszteletben tartva, termékeink gyógyászati célú felhasználásának lehetőségeiről a fogyasztók számára nem nyújthatunk tájékoztatást. Ilyen információt csak egészségügyi szakember adhat. Ezért, ha többet szeretnél megtudni a L. reuteri Protectis®-ről és a BioGaia Protectis ORS leggyakoribb felhasználási területeiről, kérjük, kérdezd orvosodat, gyógyszerészedet.

Alkalmazása

Ajánlott adagolás

 • 4 hónapos kor vagy 5 kg testtömeg alatt: napi 1 adag több részletben elosztva.
 • 4-11 hónapos kor között vagy 5-8 kg testtömeg között: napi 1-2 adag több részletben elosztva.
 • 1-2 éves kor között vagy 8-11 kg testtömeg között: napi 2-3 adag több részletben elosztva.
 • 2 éves kor vagy 11 kg testtömeg felett: napi 3-4 adag.
 • Felnőtteknek napi 3-4 adag.

Egy adag minimum 1 milliárd élő L. reuteri Protectis®-t tartalmaz. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! A napi adag – különösen csecsemők esetében – több kisebb részletben fogyasztandó, főleg hányás esetén rövid időközökben kanalanként, illetve kortyonként adandó.

Elkészítés

Egy zacskó tartalmát oldja fel 250 ml vízben. Csecsemők esetén előzőleg forralja fel a vizet, majd hűtse le, mielőtt a port hozzáadja. Ha hűtőszekrényben tárolja, a kész oldatot 6 órán belül használja fel. Szobahőmérsékleten való tárolás esetén 3 órán belül használja fel az oldatot.


Fontos figyelmeztetés

Mindig az előírt mennyiségű vízzel készítse el az ORS oldatot! Ha a port nem elegendő mennyiségű vízzel oldja fel, a szervezetbe túl sok só juthat, amely veszélyes lehet. A BioGaia Protectis ORS kizárólag az orvos javaslatára, az orvos előírása és ellenőrzése mellett, valamint a használati utasítás szerint alkalmazható. Kizárólagos táplálásra nem alkalmas, a kiegyensúlyozott táplálkozást nem helyettesíti. Keresse fel orvosát, ha gyermeke abnormálisan bágyadt, nem akar inni vagy nincs vizelete! Ha szoptatja gyermekét, folytassa a szoptatást! A BioGaia Protectis ORS nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Vásárlás

A BioGaia Protectis ORS elérhető hivatalos webshopunkban: a patika.biogaia.hu oldalon, illetve országszerte a patikákban és partnereink oldalán.