A Lactobacillus reuteri

Többféle L. reuteri törzs létezik. Fontos ennek a pontos meghatározása, hiszen a sok hasonlóság mellett minden törzsnek vannak sajátos, csak rá jellemző tulajdonságai. Ezt hangsúlyozza az ESPGHAN (Európai Gyermek Gasztroenterológiai és Táplálkozástudományi Társaság) is.

Lactobacillus reuteri Protectis® vagy DSM 17938

Lactobacillus reuteri

A L. reuteri Protectis® egy, a BioGaia által szabadalmaztatott, a gyomorsavnak ellenálló baktériumtörzs, amelyet érdemes közelebbről is ismernünk.

A L. reuteri Protectis® az emberi szervezetben már születésünktől fogva természetesen kolonizálódó törzs, mely a szoptató anyák tejéből is izolálható. Egyike azon kevés lactobacillus-törzseknek, melyek kifejezetten az emberi bélrendszerben történő életre adaptálódtak; tökéletes szimbiózisban él velünk. A legtöbb baktérium természetes élettere ezzel szemben az emberi szervezeten kívül található, és csupán táplálékaink fogyasztásával jut bélrendszerünkbe, majd rövid időn belül távozik is onnan.

A L. reuteri Protectis® további megkülönböztető jellegzetessége, hogy egy természetes antimikróbás anyag, a reuterin termelésére képes.

L. reuteri ATCC PTA 6475

A szintén humán eredetű L. reuteri ATCC PTA 6475 egy, már a gyomorban, vagyis az emésztőrendszer felsőbb szakaszaiban kolonizálódni képes baktériumtörzs. Ezért működését kifejezetten a gyomrot és a vékonybelet érintő panaszok esetén vizsgálták.

Csakúgy, mint a L. reuteri Protectis®, az ATCC PTA 6475 is az ember természetes bélflórájának része.

L. reuteri Gastrus®

A L. reuteri Protectis® és a L. reuteri ATCC PTA 6475 szabadalmaztatott kombinációja, amely – összetételének köszönhetően – a gyomortól a vékonybélen át a teljes emésztőrendszerben kolonizálódik. A L. reuteri Gastrus® felhasználásával kapcsolatban, javasoljuk, kérd gasztroenterológusod tanácsát.

L. reuteri ATCC PTA 5289

2003-ban fedezték fel és izolálták a szájüreg flórájának egyik baktériumtörzsét, a L. reuteri ATCC PTA 5289-et. Mivel a száj nyálkahártyájához való kötődése kiváló, és főként itt kolonizálódik, működését a szájflórával és a tápcsatorna első szakaszával összefüggő panaszok esetén vizsgálták.

L. reuteri Prodentis®

A L. reuteri Protectis® és a L. reuteri ATCC PTA 5289 szabadalmaztatott kombinációja, amely az emberi szervezet, azon belül is a humán szájflóra természetes részét alkotja. A L. reuteri Prodentis® felhasználásával kapcsolatban, javasoljuk, kérd fogorvosod, dentálhigiénai szakembered tanácsát.

Egészségügyi szakemberek számára elérhető információkért kollégáink látogassanak el a szakmai oldalakra.

Lactobacillus reuteri tartalmú BioGaia készítmények

BioGaia Protectis®️ Baby csepp

  • L. reuteri Protectis®-szel, születéstől kezdve adható, használatának biztonságosságát koraszülötteken és immundeficiens gyermekeken is vizsgálták

BioGaia Protectis®️ Junior rágótabletta

  • L. reuteri Protectis®-szel, sima és D-vitaminos változatban, formátuma miatt elsősorban a gyermekek 3 éves korától ajánljuk

BioGaia Protectis®️ Felnőtteknek rágótabletta

  • L. reuteri Protectis®-szel és 800 NE D-vitaminnal, 12 éves kortól ajánljuk

BioGaia Protectis®️ ORS

  • L. reuteri Protectis®-szel, cinkkel és ásványi sókkal, rehidráló oldat készítéséhez, születéstől kezdve bármilyen életkorban ajánljuk

BioGaia Gastrus®️ Total rágótabletta

  • L. reuteri törzsek (DSM 17938 és ATCC PTA 6475) kombinációjával, 3 éves kortól szedhető

BioGaia Prodentis®️ szopogatótabletta

  • L. reuteri törzsek (DSM 17938 és ATCC PTA 5289) kombinációjával, 12 éves kortól javasolt