Orvosaink

Dr. Karoliny Anna

gyermekgyógyász és gyermek-gasztroenterológus

Ha sokat bukik, vagy refluxos a baba; ha sokszor fáj a hasa, vagy egyéb pocakprobléma gyötri; ha kérdés merül fel a hozzátáplálással vagy esetleges allergiával kapcsolatban… Forduljon bizalommal a doktornőhöz!

gasztroenterologus@biogaia.hu

Specializáció

  • csecsemő- és gyermekgyógyászat
  • gyermek-gasztroenterológia


Életrajz


Orvosegyetemi tanulmányait Budapesten (Semmelweis Egyetem) végezte, 2007-ben csecsemő- és gyermekgyógyászati, majd 2014-ben gyermekgasztroenterológiai szakvizsgát tett kiváló minősítéssel.

2004 óta dolgozik a Heim Pál Gyermekkórházban, a Gyermekgasztroenterológiai osztályon, jelenleg adjunctusi beosztásban. A gasztroenterológia ambulancián és az osztályos betegellátás keretében újszülött kortól fiatal felnőtt korig lát el betegeket, akiknél hasi fájdalom, székrekedés, hasmenés, bukás, reflux, gyarapodási zavar, gyulladásos bélbetegség, lisztérzékenység, táplálékallergia, felszívódási zavar, ill. egyéb bélbetegség lehetősége merül fel. Endoscopos vizsgálatok (nyelőcső, gyomor, vékony- és vastagbéltükrözés) elvégzésében is gyakorlott.

Egy kislány és egy kisfiú (10 és 8 évesek) édesanyja.

Dr. Karoliny Anna a kólikáról

“Ma a kisbabák körülbelül egynegyede szenved a csecsemőkori hasfájásban, az úgynevezett kólikában. Ahhoz képest, hogy mennyire elterjedt, a kólika okait még éppen csak kutatják. Vannak feltételezések, olyan, mondjuk úgy, gyakori együttállások, amelyek előhívják a kólikát. Például, ha a baba sok levegőt nyel szoptatás közben, ha nem büfizik rendesen evés után, akkor jó eséllyel produkálhatja a tüneteket: vigasztalhatatlanul sír, akár órákon keresztül, a lábát felhúzza, a kis öklét összeszorítja.

A legújabb kutatások a csecsemők bélflóráját vették górcső alá. Nem véletlenül. A kólikás csecsemők bélflórájában ugyanis alacsonyabb számú lactobacillust találtak, mint más csecsemőkében.”